Krizová opatření za krizových stavů - Vaníček, Jiří, 1973-
Krizová situace může nastat v důsledku nejrůznějších ohrožení: bezpečnostních (územní svrchovanost, celistvost státu, vnitřní pořádek..), ekologických (živelní události, havárie..), v hospodářské sféře aj. Autor předkládá čtenářům velmi obsáhlý materiál zabývající se všemi uvedenými aspekty a jejich zvládáním, včetně ukládání povinností a omezení fyzickým i právnickým osobám (na základě zákona).