Krajská samospráva v územní reformě veřejné správy - Grospič, Jiří, 1929-2016
Těžiště probíhající reformy veřejné správy je v její územní reformě, která se z hlediska institucionálně organizačního a z hlediska základní dělby kompetencí ve sféře samostatné i přenesené působnosti uskutečnila v uplynulých třech letech. Za ukončenou ji však dosud nelze považovat.Tato stať je věnována především krajskému článku územní samosprávy a jeho úloze v reformě veřejné správy, jakož i některým problémům vyplývajícím z uskutečňování zákonodárné úpravy krajského zřízení.