Sankce jako nástroj mezinárodní politiky a postoj Evropské unie k jejich využívání - Suja, Miroslav, 1968- (2007)
Článek nejprve informuje o používání sankcí v mezinárodní politice, uvádí různé druhy těchto sankcí, a dále se zabývá otázkou, zda ekonomické sankce posilují nedemokratické režimy a jaká je jejich úspěšnost.
Keywords: Evropská unie; světová politika; mezinárodní vztahy; sankce v mezinárodním právu; world politics; international relations; sanctions (international law)