Nasazení Bundeswehru v zahraničí - trvalé německé specifikum - Ryjáček, Jan, 1980-
V současné době (2007) působí v zahraničních misích zhruba 8 000 německých vojáků. Na německé politické scéně je však toto téma i nadále zdrojem intenzivních diskusí a sporů.