Soužití s patologickým hráčem - Bartošová, Jana (2007)
Článek definuje, co to je patologické hráčství neboli gambling, a srovnává je s drogovými závislostmi. Uvádí příklad, jak se lze do stavu patologického hráče postupně dostat, popisuje jednotlivé fáze vznikání závislosti. Dále líčí, jak vypadá soužití s patologickým hráčem, jaký má tato závislost vliv na manželský či partnerský vztah, na děti. Zabývá se rovněž možnostmi léčby a uvádí údaje o počtu patologických hráčů v ČR.
Keywords: patologické závislosti; gamblerství; rodina