Právní vztahy mezi mužem a ženou, kteří nejsou manžely - Lužná, Romana
Článek nejprve vysvětluje pojmy druh a družka, společná domácnost a osoba blízká. Dále se zabývá různými aspekty soužití osob, které nejsou manžely: nabývání majetku, přechod nájmu bytu, dědění, výživné. Rovněž se zabývá problematikou soužití druh a družka v jiných právních odvětvích.