Rusko a slepá ulička nacionalismu - Šimov, Jaroslav, 1973-
Některé události svědčí o tom, že dnešní Rusko není tak stabilní, jak se to celému světu snaží ukázat ruská vládnoucí vrstva. Jedním ze znepokojujících rysů politického vývoje v Rusku byl v r. 2006 pomalý, ale jistý vzestup militatního nacionalismu.