Nová úprava dávek pomoci v hmotné nouzi a životního minima z pohledu rodin s nezaopatřenými dětmi - Hovorka, Daniel, 1978-
Článek se zabývá novým zákonem č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi. Autor vysvětluje pojmy "příspěvek na živobytí", "existenční minimum", "životní minimum", to vše s ohledem na specifika těchto dávěk u nezaopatřených dětí. Dále uvádí, za jakých okolnosí dojde ke zrušení příspěvku ny výživu dítěte a přináší údaje o doplatku na bydlení a o poskytnutí mimořádné okamžité pomoci.