Hic sunt leones : česká politika nezájmu aneb Útěk z Afriky - Vodička, Milan, 1960-
Tématem článku je kritika českého nezájmu o Afriku a spolupráci s ní, přestože spolupráce s tímto kontinentem se dostává do popředí zájmu nejen EU.