Evropská unie a Afrika : dlouhodobý prioritní partner Evropské unie - Fajkusová, Blanka
Článek nejprve pohledem do historie seznámí čtenáře s podobou vztahů mezi Evropou a Afrikou, jak vypadala v minulosti, a poté se podrobněji zabývá dohodou z Cotonou (r. 2000) a strategií EU pro Afriku.