Čína : pragmatismus vítězí nad ideologií - Mrázek, František, 1952-
Rychlé tempo čínského hospodářského rozvoje vyvolává podobné obavy, jako kdysi Maova teorie třetí světové války. Článek se zabývá rychlými změnami a přechodem Číny k tržnímu hospodářství, politicko-ekonomickými vazbami a s tím souvisejícími změnami v čínské zahraniční politice.