Česká zahraniční politika : tři principy, trojí směřování a tři témata - Vondra, Alexandr, 1961-
Článek vymezuje tři základní principy kvalitní a efektivní zahraniční politiky: stabilita a kontinuita, realismus, zachovávání a posilování základní konstrukce zahraniční politiky. Autor aplikuje tyto principy na Českou republiku, dále se zabývá otázkami evropské integrace, transatlantickými vazbami České republiky, vztahy ČR se sousedními státy a oblastí ekonomické diplomacie.