Náhorní Karabach a řešení mezinárodních konfliktů podle realistické tradice - Ditrych, Ondřej, 1982-
Hlavní tezí této stati je, že v důsledku nedostatku pozornosti, upírané k fenoménu národního zájmu akterů mezinárodní politiky, selhává hlavní proud stadia řešení konfliků ve svém deskriptivním i preskriptivním momentu, zejména u geopolitikou silně zatížených konfliktů. Bere si za případovou studii letitý neurovaný konflikt v Náhorním Karabachu.