Poručenství v českém právním řádu - Nová, Hana, 1949-
Článek se zabývá právními otázkami spojenými s poručenstvím u nezletilých dětí, jejichž rodiče zemřeli, byli zbaveni rodičovské zodpovědnosti, výkon jejich rodičovské zodpovědnosti byl pozastaven nebo nemají způsobilost k právním úkonům. Po krátkém pohledu do historie institutu poručenství uvádí autorka podmínky pro ustanovení poručníka podle současné právní úpravy a jednotlivé případy podrobněji rozvádí a uvádí poznatky z praxe.