Migrace jako globální fenomén - Stojanov, Robert, 1974- (2006)
Článek se zabývá vztahem mezi globalizací a migrací, zmiňuje se o teoriích vysvětlujících příčiny mezinárodní migrace dále se zabývá charakteristikou mezinárodní migrace ze střední Asie, z Mongolska a Číny do Česka.
Keywords: globalizace; globální společnost; migrace obyvatelstva; emigrace a imigrace