Výhoda zaostalosti? : poznámky k výzkumu stranických systémů v "post-rokkanovské" politice - Hloušek, Vít, 1977- (2006)
Článek se zabývá konceptem výhodnosti "zaostalosti" a jeho využitím ve srovnávacím výzkumu evropských politických stran a stranických systémů. Politika v "post-rokkanovském" světě, v němž dochází k rozvolnění vazeb mezi institucemi zprostředkujícími zájmy a jejich klenty, přináší řadu nových otázek zejména v oblasti výzkumu politických stran, zájmových skupin a sociálních hnutí jakožto tří typů procesu zprostředkování zájmů.
Keywords: politické strany; politický systém; zájmové skupiny