Sekta a společnost - jak je vidíme? - Vojtíšek, Zdeněk, 1963- (2006)
Článek vysvětluje pojem "sekta" a asociace s ním spojené. Dále se zabývá důvody, proč sekty vznikají, jaký je obvyklý průběh od založení sekty až po její případné začlenění mezi společensky respektované náboženské skupiny. Zabývá se také otázkou nebezpečnosti sekty jednak pro většinovou společnost, jednak pro vlastní členy.
Keywords: sekty; náboženská hnutí