Nová Rada OSN pro lidská práva - Bílková, Veronika, 1975-
Tématem článku je zřízení Rady OSN pro lidská práva. Autor nejprve reflektuje a hodnotí působení Komise pro lidská práva, která fungovala v rámci OSN a byla předchůdcem uvedené Rady pro lidská práva. Dále se zabývá podobou a úkoly nově zřízené Rady pro lidská práva.