Visegrádská spolupráce v Evropské unii - Kubáček, Jan, 1981- (2006)
Vstupem Slovenska do Severoatlantické aliance a přijetím visegrádských zemí do EU v r. 2004 došly naplnění hlavní cíle, které si zakladatelé této formy regionální spolupráce před více než 13 lety vytyčili. Představitelé středoevropských zemí se ocitli před výzvou nalézt nový obsah projektu Visegrád. Článek charakterizuje spolupráci a společnou činnost visegrádských zemí v rámci EU.
Keywords: Visegrádská skupina; Evropská unie; mezinárodní spolupráce; international cooperation