Stanovení výsledné klasifikace u maturitní zkoušky - Mayerová, Monika
Článek se zabývá situací, kdy někteří maturanti, kteří byli u některé ze zkoušek maturitní zkoušky (sestávající z ústní a písemné zkoušky) hodnoceni stupněm nedostatečný, požádali o přezkoumání průběhu a výsledků závěrečné a maturitní zkoušky. Odvolávali se na vyhlášku č. 442/1991 Sb., o ukončování studia na středních školách a učilištích, která v § 20 říká, že je-li součástí zoušky písemná práce, zohlední se její hodnocení v návrhu výsledného prospěchu zkoušky, a to nejméně jednou třetinou.