Jižní Amerika: sourozenec Evropy - Hubinger, Václav, 1949-
Článek vykresluje charakter jednotlivých zemí Latinské Ameriky a zdejší způsob života se všemi obtížemi pramenícími hlavně z chudoby a nedostatku kvalifikace a vzdělání. Zabývá se také snahami a možnostmi situaci zlepšit.