Hrozba globálního terorismu a její vyhodnocování - Eichler, Jan, 1952-
Autor považuje terorismus za nejnaléhavější bezpečnostní hrozbu současnosti. Zkoumá, zda je terorismus i v době globalizace nepřímou strategií. Sleduje, do jaké míry je vyhodnocování terorismu na politické scéně ovlivněno důsledky předchozích teroristických úderů a analyzuje dopady politického vyhodnocování teroristických úderů na další vývoj mezinárodních vztahů na regionální i celosvětové úrovni. Zjišťuje souvislosti mezi naléhavostí této hrozby a přístupy jednotlivých západních států k islámskému světu a k přistěhovalcům z islámského světa.