E. H. Carr a Hans Morgenthau : "hereze" v pozitivistickém táboře - Blažek, Tomáš
Stať představuje jednak zpochybnění tradičního nahlížení na realistickou školu mezinárodních vztahů jako inherentně pozitivistickou a jednak reakci na polemiku mezi Markem Loužkem a Petrem Drulákem.