Epistemologie a "objektivita" sociálněvědního poznání - Císař, Ondřej, 1974-
Stať představuje kritický komentář diskuse mezi Markem Loužkem a Peterem Drulákem. Hlavní argument první sekce příspěvku tvrdí, že objektivita sociálněvědního poznání nevyrůstá z prohlášení jedné partikulární teorie za držitele skutečné pravdy. Jediná cesta, jak se alespoň přiblížit k objektivitě poznání, je umožit diskusi různých teoretických pozic mezi sebou. Další sekce jsou věnovány diskusi dichotomie mezi pozitivismem a normativismem.