Ruský televizní imperialismus na Ukrajině - Losev, Igor (2006)
Až do r. 1991 měla Ukrajina, tehdy jedna ze svazových republik, pouze místní televizní kanály, které přinášely cenzurované zprávy z Moskvy. Ani po změně režimu se situace významně nezlepšila, občanům je v televizi prezentovám pouze ruský úhel pohledu. Článek se podrobněji zabývá obsahem i ideologickou náplní ukrajinského televizního vysílání.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: média -- Rusko -- 20./21. stol; média -- Ukrajina -- 20./21. stol; Rusko -- zahraniční vztahy -- Ukrajina -- 20./21. stol