Ruský televizní imperialismus na Ukrajině - Losev, Igor
Až do r. 1991 měla Ukrajina, tehdy jedna ze svazových republik, pouze místní televizní kanály, které přinášely cenzurované zprávy z Moskvy. Ani po změně režimu se situace významně nezlepšila, občanům je v televizi prezentovám pouze ruský úhel pohledu. Článek se podrobněji zabývá obsahem i ideologickou náplní ukrajinského televizního vysílání.