Globální informační revoluce a role médií v arabském světě - Bureš, Jaroslav, 1953-
Článek se zabývá inforamční globalizací a rolí médií v islámském světě, a to jak prozápadních, tak i protizápadních. Věnuje se postupně jednotlivým médiím (televize, satelitní vysílání, tištěná média, internet...) a dále situaci v jednotlivých arabských zemích.