"Efekt CNN" aneb Jak média zkracují rozhodovací procesy ve světové politice - Anýž, Daniel, 1963-2023
Článek se zabývá schopností médií ovlivňovat zahraniční politiku. Autor hledá odpověď na otázku, nakolik moderní média informující živě ve svém nepřetržitém čtyřiadvacetihodinovém cyklu předurčují práci politiků. Uvádí konkrétní příklady (válka ve Vietnamu, zpravodajství při bourání berlínksé zdi a další).