Formování systému politických stran v Rumunsku v období 1989-2004 - Maršák, Jan
Cílem článku je analyzovat vývoj rumunského stranického systému v průběhu let 1989-2004. Rumunský stranický systém se rychle vyvíjel po pádu Ceaucescova režimu a je to proces, který dosud neskončil. Vývojové fáze stranického systému jsou rozděleny na základě parlamentních voleb, neboť tyto volby a jejich výsledky vždy reprezentovaly novou situaci na stranické scéně.