Energetický pohon čínského obra - Fürst, Rudolf, 1958-
Z asijské ekonomické velmoci, zaplavující světový trh levným zbožím, vyrostl globální konkurent s nároky na odpovídajíí výší vstupů - zejména energetických surovin. Článek se zabývá problematikou čínské energetiky, jejíž systém je jedním z pozůstatků centrálně řízené ekonomiky, dále reformou energetické politiky Číny a vyhlídkami do budoucna.