Euroskepticismus a Evropský parlament - Kaniok, Petr, 1978-
Článek přináší exkurzi po historii a současnosti euroskepticismu a dále usiluje prošetřit možnosti, které má euroskepticismus v souvislosti s vybudování funkční nadnárodní struktury. Hypotéza, která stála na počátku, zněla, že možnosti ideového euroskepticismu mejsou v tomto směru výrazně horší než možnosti jiných hodnotových systémů. Článek zkoumá tuto hypotézu v různých rovinách.