Komparace obměny politických elit v parlamentech střední a západní Evropy v letech 1993-2003 - Karásek, Pavel
Základem empirické analýzy obsažené v této práci bylo srovnání personální obměny parlamentů tří středoevropských a tří západoevropských států - Polska, Česka, a Maďarska na jedné a Finska, Nizozemí a Velké Británie na druhé straně. Základním cílem je prokázat, že skupiny států, které se navzájem odlišují podobou politického systému, vykazují odlišnou podobu personální obměny parlamentní reprezentace.