Postdemokracie v Evropské unii : bezpečnost versus občanské svobody? - Druláková, Radka, 1973- (2006)
Na počátku jedenadvacátého století roste i v Evropě hrozba terorismu, státy i instituce Evropské unie přijímají řadu protiteroristických opatření. Mnohá z těchto opatření však v jisté míře omezují lidská práva a svobody.
Keywords: Evropská unie; bezpečnostní politika; občanská svoboda; boj proti terorismu; security policy; terrorism control; civil liberty