Postdemokracie v Evropské unii : bezpečnost versus občanské svobody? - Druláková, Radka, 1973-
Na počátku jedenadvacátého století roste i v Evropě hrozba terorismu, státy i instituce Evropské unie přijímají řadu protiteroristických opatření. Mnohá z těchto opatření však v jisté míře omezují lidská práva a svobody.