OSN a budování míru - nové výzvy, staré přístupy - Bílková, Veronika, 1975- (2006)
V každé druhé zemi, která projde ozbrojeným konfliktem, se do pěti let od dosažení míru opět rozhoří boje, jejichž následky jsou živnou půdou pro opětovné konflikty. Řešením těchto problémů se má zabývat nová Komise pro budování míru, zřízená koncem r. 2005 Radou bezpečnosti a Valným shromážděním OSN.
Keywords: Organizace spojených národů; mír