Dal nám pitbul křídla? : ohlédnutí za britským předsednictvím v Evropské unii - Winkler, Jan, 1957-2009
Článek nejprve připomíná základní parametry situace, v níž Velká Británie převzala tuto funkci od Lucemburska, a dále posuzuje charakter a přínos britského předsednictví v EU a jeho priority.