Úsilie Baskov o nezávislosť na Madride : začarovaný kruh? - Kunská, Zuzana, 1979-
Článek se zabývá problematikou Baskicka. Po teritoriálním vymezení následuje pohled do historie nacionalistických snah Basků a rozbor současné perspektivy.