Mezi asimilací a multikulturalismem : západ si vyzkoušel oba extrémy, nyní hledá střední cestu - Baršová, Andrea, 1960-
Článek se zabývá historií evropského přístupu k menšinám, který v různých obdobích a v různých zemích inklinoval k asimilaci a v jiných k zachování kulturní identity dané menšiny. Tento vývoj dokumentuje na konkrétních příkladech.