Koncepce mezinárodní spravedlnosti v komparativní perspektivě : realismus, liberalismus a marxismus - Císař, Ondřej, 1974-
Článek předkládá srovnání tří přístupů k mezinárodní spravedlnosti. První část článku se zaměřuje na paradigma realismu, druhá část analyzuje různé liberální přístupy, třetí část prezentuje hlavní ideje neomarxismu. Největší část článku je věnována kritické diskusi o existujících liberálních přístupech.