Evropeizace politických stran a zájmových skupin : základní problémy a směry analýzy - Fiala, Petr, 1964-
Studie chce přispět k prozkoumání možností aplikace konceptu evropeizace při výzkumu ve sféře politics. Je pokusem o zmapování terénu a nalezení základních výzkumných otázek a úkolů, definování (či alespoň naznačení) některých základních problémů, které je nutno učinit pro adekvátní pochopení dopadu evropeizace na klíčové aktéry moderní politiky - politických stran a zájmových skupin. Pozornost je věnována zejména těm aspektům evropeizace, které se týkají kandidátských, respektive nových členských zemí.