Krvavé diamanty : surovinové pozadí konfliktu v Sieře Leone - Černoch, Filip, 1981-
Článek se zabývá příčinami politické nestability v Sieře Leone, kterou autori vidí v jejím surovinovém bohatství, a dále v zasahování vlád ousedních zemí, hlavně Libérie. Díl odpovědnosti nesou i autoritativní a korupční vlády Siery Leone.