Muslimské bratrstvo v proměnách času - Bureš, Jaroslav, 1953- (2006)
Asociace Muslimské bratrstvo je pokládána za nejvýznamnější umírněný panislamický proud. Někteří odborníci soudí, že by se mohl přetransformovat v muslimskou obdobu evropské křesťanské demokracie a zabránit tak, aby současná fáze islamizace arabského světa nedostala radikální podobu. Článek přináší podrobnější inforamce o uvedené asociaci.
Keywords: politická hnutí; arabské země