Izrael a Palestina ve víru změn - Čejka, Marek, 1975-
V poslední době nabralo dění v oblasti izraelsko-palestinských vztahů výraznější spád. Důvodem byl odchod politických vůdců Arafara a Šarona, posuny v izraelské politické doktríně a úspěch Hamásu v lednových volbách 2006. Článek se zabývá podrobněji těmito změnami a jjeich důsledky.