Směrem ke snižování regionálního deficitu? : regionalizace v České republice v souvislosti se vstupem do Evropské unie - Baun, Michael J., 1956-
Ačkoli před vstupem České republiky do EU se projevoval jen malý vliv Evropské unie na proces regionalizace u nás, vývoj od května 2004 ukazuje zcela odlišný výsledek. Částečně byl tento vývoj umožněn změnami na evropské úrovni, k nejzásadnějším proměnám však došlo na domácí politické scéně, kde klíčovou změnu představuje narůstající politická váha a sebevědomí samosprávných krajů.