Je rozhodovací procedura v radě Evropské unie spravedlivá? : principy zastoupení a důsledky změn rohodovací procedury navrhované ústavní smlouvou - Plechanovová, Běla, 1956-
Cílem stati je upozornit na důsledky změny rozhodovací procedury v Radě, která je navrhována v ústavní smlouvě, pro principy zastoupení v této klíčové rozhodovací instituci EU. Cílem analýzy rozhodovací procedury je poskytnout hlubší úvod do probleamtiky váženého hlasování v konformtaci s deklarovanými principy zastoupení a následně aplikovat vybranou metodu na institucionální řešení obsažené v ústavní smlouvě.