Zaměstnanost matek a otců v EU - Gola, Petr, 1978-
Autor uvádí procenta zaměstnaných matek v jednotlivých státech EU, přibližuje využívání zkrácených pracovních úvazků mladými matkami v EU a všímá si závislosti zaměstnanosti matek a otců na počtu dětí, doby, kterou ženy v EU tráví na mateřské či rodičovské dovolené, a růstu počtu domácností odkázaných na sociální dávky, neboť ani jeden člen rodiny nepracuje. Text doprovází přehledná tabulka vyjadřující zaměstnanost matek a otců v jednotlivých státech EU v procentech.