"Syndrom zavrženého rodiče" jako problematický termín - Vargová, Branislava, 1978-
Autorka se zabývá problematikou jevu zvaného syndrom zavrženého rodiče. Zamýšlí se nad správným překladem anglického termínu "the parental alienation syndrome" do češtiny a jeho používáním a uvádí souvislosti mezi výskytem syndromu zavrženého rodiče a domácím násilím.