Směřuje Evropská unie k modelu flexibilního uspořádání? : analýza vývoje a současného postavení principu flexibility v procesu evropské integrace se zvláštním zřetelem k mechanismu bližší, respektive zesílené spolupráce - Kadlecová, Adéla, 1978-
Stať se zabývá fenoménem flexibilní integrace, který představuje z hlediska historické i praktické zkušenosti poválečné evropské spolupráce prověřenou hodnotu, a proto by i z normativního hlediska mohl poskytnout jedno z možných východisek ze současného koncepčního a reformního tápání EU.