Svěřování dítěte do výchovy jednoho z rodičů v případech domácího násilí - Vargová, Branislava, 1978-
Autorka přibližuje právní řešení problematiky svěřování dítěte do výchovy jednoho z rodičů v případech domácího násilí ve Spojených státech amerických a srovnává jej se situací v České republice. Zdůrazňuje nebezpečí týrání dětí, ke kterému může docházet ze strany rodiče, jenž se dopouštěl domácího násilí, a uvádí doporučení pro pravidla kontaktu dítěte s násilným rodičem.