Evropská politika sousedství - Romancov, Michael, 1969-
Článek se věnuje rozšiřování Evropské unie a s ním souvisejícími výhledy do budoucna: v příštích letech se objevuje nmožnost přistoupení Bulharska, Rumunska, Chorvatska, snad i Turecka a Ukrajiny. Je však třeba, aby EU udržovala vztahy i s jinými státy než s těmi, které jsou možnými budoucími členy - velký význam mají vztahy s Ruskem.